Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa 147 1.6TS Проблем с произволно изгасване на двигателя

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Alfa 147 1.6TS Проблем с произволно изгасване на двигателя

Здравейте на всички. Извинете ме, ако нещо бъркам или греша но съм нов във форума, и се надявам да ми помогнете. От месец съм собтвеник на уникалната 147-ца, въпреки упреките на всички за покупката на тази кола. Незнам вече дали наистина не сгреших.. Алфата е с холандски газов инжекцион, но това незнам дали има значение. Работеше си перфектно до преди няколко дни, след което почна безцелното лутане по сервизи и мнения на "разбирачи". Преди няколко дена светна Оранжевата лампа и ми изписа: Motor Control System Failure, но след паркиране и тръгване изгасна сама. На другия ден по време на движение колата изгасна сама и сега само запалва, работи 2-3 секунди и гасне. Става въпрос на бензин, защото тя винаги си пали на бензин. След няколко опита запалва и след като тръгна върви перфектно. докато не реши пак да изгасне...Ако имате някакви предположения моля помагайте или ме насочете към сервиз в който разбират наистина от Alfa Мерси предварително!!

Това до колкото съм чел из форума са симптоми, които прави датчика на коляновия вал като е развален. Като загрее колата гасне и после като поизстине пали без проблем. Но да се изкаже някой, който по ги разбира. Все пак на диагностика ходил ли си за този проблем ? Щом светва лампата има нещо нередно в двигателния отсек.
    Last edited by zombiran; d.m.y г., 20:48.

Comment

+1 за датчика на коляновия вал,имах същия проблем със 145 цата,но се разминах със смяна на буксата му,беше се разложил единия пин,огледай или диагностика,като е загаснала.
      като загасне колата трябва да светне чека!
      Аlfa Romeo 145 1.4 16V TS Junior EXXXX.....
      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD FACELIFT '03 116HP
      Всички екстри Мултиволан и Калорифер

Comment

Писал си че си от Шумен.Има един юнак от Шумен казва се Ангел майстор фен на японки коли няколко години е шампион по драг до 150 коня това го пиша понеже не се познвам лично с човека да се орентираш по бързо да можеш да го откриеш.Само положителни неща съм чувал за него.Ако неможе да ти помогне поне ще те насочи.
        Alfa 147 JTD 16v 140hp Distinctive
        0w40 Shell Helix Ultra

Comment

Пичове, проблема е оправен след ходене по мъките...и хиляди чудения на "майстори".Лошото беше, че не светеше и чека...случайно реших да извадя буксата на дебитомера и..О чудо! колата тръгна. Смяна..и сега е пушка!! Ако на някой му гасне и пали, когато си поиска...това е !!

Comment

Странно за дебитомер но след като се е оправила е добре.
            Успех
            Аlfa Romeo 145 1.4 16V TS Junior EXXXX.....
            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD FACELIFT '03 116HP
            Всички екстри Мултиволан и Калорифер

Comment

Working...
            X